VILA CRISALIA SIBIEL

Obiective turistice

SIBIEL
Cazare

7 CAMERE  DUBLE

Living

14 locuri

Sibiel este situat pe raul Sibielului, Cibinul cel Mic.

Situat la 23 km de Sibiu, si traversat de albia raului cu acelasi nume, Sibiel face parte, alaturi de alte 17 asezari, din zona Marginimii Sibiului. Aflata în partea de sud-vest a judetului Sibiu, în imediata vecinitate a centrului culturii sasesti din Transilvania – orasul Sibiu, zona adaposteste o mostenire etnologica, culturala, arhitecturala si istorica unica. Dupa tipicul sasesc, casele sunt oranduite una langa alta, inspirand sobrietate si prosperitate. Drumurile pietruite ce serpuiesc printre case si de-a lungul raului, traditionalul si rusticul, fac din aceasta asezare una dintre cele mai pitoresti zone, asaltate de turisti indiferent de anotimp.

Alte obiective turistice

Gura Raului

La doar 6 km de Sibiu, se afla lacul de acumulare de la Gura Raului care s-a format in urma construirii barajului finalizat in anul 1981. Barajul are inaltime de 72 m si este situat la altitudinea de 550 m unde se afla si partia de ski cu o lungime de 480m.

Poiana Sibiului

Una dintre cele mai pitoresti asezari din Marginime, comuna Poiana Sibiului, situata la 15 km distanta de Sibiel, a pastrat, din timpuri stravechi, traditia oieritului. Din acest motiv, ani buni, in localitate si-a avut sediul Uniunea Oierilor din România. In vremea regimului comunist, poienarii erau considerati cei mai bogati oameni din tara noastra. In Poiana Sibiului exista si cateva obiective istorice si turistice de real interes:biserica ortodoxa din lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului(Biserica din Deal), Biserica din Vadu, Muzeul satesc.