Oaza ta de relaxare la poalele Munților Cindrel!

Crisalia Sibiel se află în Sibiel și pune la dispoziție un bar, un lounge comun, WiFi gratuit în toată proprietatea și o grădină. Această proprietate are camere de familie și terasă. Oaspeții beneficiază de parcare privată gratuită, iar proprietatea oferă serviciu de transfer de la/la aeroport, la un cost suplimentar.​

Atracții turistice în zonă:

Muzeul de icoane pe sticlă Pr. Zosim Oancea

Muzeul Pr. Zosim Oancea din Sibiel gǎzduieşte cea mai mare expoziţie de icoane pe sticlǎ din Transilvania existentǎ astǎzi, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia extraordinarǎ a pictorilor ţǎrani români.

Muzeul cuprinde două clădiri, la câțiva metri una de alta, între Biserică și cimitir, la intrarea în sat. Cea mai mare parte a colecției de icoane și de obiecte vechi se găsește pe cele două nivele care alcătuiesc așa-numitul „Muzeu Nou“, recent construit și cu o capacitate superioară, în timp ce edificiul vechi – mai mic, dar reprezentând primul sediu istoric al Muzeului – adăpostește secțiuni suplimentare ale colecției.

Biserica Sfânta Treime din Sibiel

Biserica „Sfânta Treime” din Sibiel, construită în 1765 și monument istoric național, este o comoară a artei și religiei. Pictată în 1774-1775 de meșterii Stan și Iacob, bisericuța adăpostește fresce valoroase, combinând elemente bizantine cu influențe occidentale baroce. Ctitorită din bolovani de piatră și legată cu cărămidă și mortar, această biserică unică reprezintă tradiția și devotamentul comunității locale. Renovată cu dragoste și eforturi comune în perioada 1965-1969, această biserică oferă o incursiune fascinantă în istoria și arta religioasă a zonei.

Schitul Sibiel

Schitul Sibiel se află pe locul uneia dintre cele mai vechi vetre mănăstirești din Arhiepiscopia Sibiului. Mănăstirea existentă pe acest loc a fost distrusă spre sfârșitul secolului al XVIII-lea. În 1925 se ridică un locaș de cult pe locul vechii biserici din lemn, sfințit în 1949, dar, în urma Decretului de stat 410/1959, mănăstirea este transformată în adăpost forestier. Schitul Sibiel este reînființat în 1991, din inițiativa Mitropolitului Serafim Joantă.

Unde ne găsiți?